Date Log
Study of Several Stages of Maturity and Storage Temperature on Color Changes and Shelf Life of Mangosteen (Garcinia mangostana L.)
Corresponding Author(s) : Inanpi Hidayati Sumiasih
International Journal of Applied Biology,
Vol. 3 No. 1 (2019): International Journal of Applied Biology
Abstract
- Anggraeni, W. 2008. Penggunaan bahan pelapis dan plastik kemasan untuk meningkatkan daya simpan buah manggis (Garnicia mangostana L.) [skripsi]. Bogor: Bogor Agriculture University.
- Efendi, D. 2005. Rekayasa genetika untuk mengatasi masalah-masalah pascapanen. Bul. Agron. 33 (2) 49-56.
- Ismadi, Poerwanto R, Efendi D, Bintang M, Muchtadi D, Sutrisno. 2010. Studi pengerasan buah manggis selama penyimpanan. National Horticulture Conference.
- Kader AA. 2003. Mangosteen recommendation for maintaining postharvest quality.http//rics.undavis.edu/postharvest2//produce/producefacts/fruitmangosteen.shtml
- Kader AA. 1992. Quality and safety factors: definition and evaluation for fresh horticulture crop. University of California Division of Agriculture and Nature Resources. Oakland.
- Sartika, R. & Poerwanto, R. 2010. Pengaruh suhu dan kelembaban udara terhadap shelf_life dan karakteristik buah manggis (Garcinia mangostana L.) selama penyimpanan. Bogor Agriculture University.
- Suketi K. 2011. Studi morfologi bunga, dan perkembangan buah sebagai dasar pengendalian mutu buah pepaya IPB [Disertation]. Bogor: Bogor Agriculture University.
- Sumiasih, I.H., Octaviani, L., Lestari, D.I. and Yunita, E.R., 2016. Studi Perubahan Kualitas Pascapanen Buah Belimbing Dengan Beberapa Pengemasan dan Suhu Simpan. Agrin, 20(2).
- Sumiasih, I.H., Poerwanto, R., Efendi, D., Agusta, A. and Yuliani, S., 2017. The Analysis of β-cryptoxanthin and Zeaxanthin using HPLC in the Accumulation of Orange Color on Lowland Citrus. International Journal of Applied Biology, 1(2).
- Suyanti S, Roosmani ABST, Sjaifullah. 1999. Pengaruh tingkat ketuaan terhadap mutu pascapanen buah manggis selama penyimpanan. J. Hort. 1(9):51-58.
- Wills RBH, Tirmazi SIH. 1981. Inhibition of ripening of avocado with calcium. School of food tecnologi, New South Wales University. Australia.
References
Anggraeni, W. 2008. Penggunaan bahan pelapis dan plastik kemasan untuk meningkatkan daya simpan buah manggis (Garnicia mangostana L.) [skripsi]. Bogor: Bogor Agriculture University.
Efendi, D. 2005. Rekayasa genetika untuk mengatasi masalah-masalah pascapanen. Bul. Agron. 33 (2) 49-56.
Ismadi, Poerwanto R, Efendi D, Bintang M, Muchtadi D, Sutrisno. 2010. Studi pengerasan buah manggis selama penyimpanan. National Horticulture Conference.
Kader AA. 2003. Mangosteen recommendation for maintaining postharvest quality.http//rics.undavis.edu/postharvest2//produce/producefacts/fruitmangosteen.shtml
Kader AA. 1992. Quality and safety factors: definition and evaluation for fresh horticulture crop. University of California Division of Agriculture and Nature Resources. Oakland.
Sartika, R. & Poerwanto, R. 2010. Pengaruh suhu dan kelembaban udara terhadap shelf_life dan karakteristik buah manggis (Garcinia mangostana L.) selama penyimpanan. Bogor Agriculture University.
Suketi K. 2011. Studi morfologi bunga, dan perkembangan buah sebagai dasar pengendalian mutu buah pepaya IPB [Disertation]. Bogor: Bogor Agriculture University.
Sumiasih, I.H., Octaviani, L., Lestari, D.I. and Yunita, E.R., 2016. Studi Perubahan Kualitas Pascapanen Buah Belimbing Dengan Beberapa Pengemasan dan Suhu Simpan. Agrin, 20(2).
Sumiasih, I.H., Poerwanto, R., Efendi, D., Agusta, A. and Yuliani, S., 2017. The Analysis of β-cryptoxanthin and Zeaxanthin using HPLC in the Accumulation of Orange Color on Lowland Citrus. International Journal of Applied Biology, 1(2).
Suyanti S, Roosmani ABST, Sjaifullah. 1999. Pengaruh tingkat ketuaan terhadap mutu pascapanen buah manggis selama penyimpanan. J. Hort. 1(9):51-58.
Wills RBH, Tirmazi SIH. 1981. Inhibition of ripening of avocado with calcium. School of food tecnologi, New South Wales University. Australia.